Verrassend Viltwerk

Wandkleed groot

Op dit momenten geef ik geen vilt workshops.

Wil je op de hoogte blijven schrijf je dan in op de nieuwsbrief. Die verschijnt hoogstens vier keer per jaar. 

 

OPEN ATELIER LESSEN 

Tijdens deze lessen kies je zelf wat je wilt leren en maken. Er is veel mogelijk, je kunt gaan voor bijvoorbeeld iets groots zoals een mooie tas of heerlijk warme sloffen maar je kunt ook voor twee verschillende technieken gaan, bijvoorbeeld 's ochtends de lamellen techniek en 's middags shiborie vilten. Of misschien wil je juist een wandkleed prikken, ook dat kan. Het is geheel aan jou. Afgelopen tien jaar heb ik heel veel mogen leren en ontdekken op viltgebied en dat deel dat graag met je. 

 

 

 

 

 

THEMA LESSEN:

Bij de thema lessen heeft elke les een specieke techniek. Ik leg hier alles over uit en je gaat er mee aan de slag. Deze lessen duren vier uur.

Shiborie vilten
In deze les leer ik je hoe je deze effecten kan maken in je viltwerk. Meestal wordt dit gedaan door middel van rijgen, maar ik heb een manier ontwikkeld die makkelijker en veel sneller is. En, heel fijn als je niet van naaien houdt, er komt geen naald en draad aan te pas! Met deze techniek kun je eindeloos aan de slag in tassen, kleding, armbanden etc. 

 

 

3D Structuren - Lamellen
Dit is een heerlijke techniek waarmee je alle kanten op kan. Ik vertel je hoe je deze 'lamellen' tot stand kan brengen en alle varieties erop. Het is ontzettend leuk om te doen en te ontdekken. Je kunt spelen met allerlei kleuren en ook met andere vormen. Je kunt deze techniek op veel verschillende manieren toepassen.

 

 

Mandala vilten
In deze les speelt spelen met kleurovergangen centraal, maar ook het heel verfijnt leggen zodat je mooie overgangen krijgt. Ook symmetrie (of juist niet) en hetzorgvuldig knippen en verplaatsen. Ik hou ontzettend van kleur dus vind dit een heerlijke les. Aan het einde van de les ga je naar huis met je eigen mandala/schilderij.

 

 

Roos ketting
Voor deze les is het fijn als je houdt van verfijnt, precies en af en toe heel klein te werken. Je maakt een sieraad, zoals bijvoorbeeld op de foto, met een roos en ik leg je uit hoe je mooie puntjes kan maken, het koord (eventueel in meerdere kleuren) kan aanvilten, hoe je heel mooi kleurverloop kan creeëren. Een les vol techniek en een prachtig resultaat.


 

 

3D structuren - Bollen
Ik heb deze structuur gemaakt met verschillende mallen. Je kan met deze manier allerlei vormen en structuren in je viltwerk maken. Met deze techniek kun je vervolgens eindeloos varieren.  

 

 


Fossielen techniek
Een ontzettend leuke techniek is het maken van fossiel vormen. Kost wel wat tijd dus we zullen een kleinere fossiel maken dan op de foto. Maar thuis ben je in staat om hetzelfde maar nog groter te doen.  

 

Verdikkingen en bollen vilten
Heel leuk effect in je viltwerk is het maken van bollen, of groepjes van gelijke of ongelijke bollen. Dit kan in verschillende kleuren en eventueel met zijde. We gaan hier mee spelen.  

 Sieraden
Super leuke les, je kiest namelijk één van deze drie verschillende sieraden technieken en daar ga je mee aan de slag, maar ik leg ze alledrie uit. Dus je leert ontzettend veel in één les. En daarbij maak je je eigen unieke ketting!  

                                                                                                                                        


Beginners vilt cursus - drie lessen

In drie lessen ga ik je zoveel mogelijk leren van het heerlijke vilten. Na deze lessen ben je in staat om thuis verder te gaan en om meer gevorderde technieken te gaan uitproberen. Je leert onder andere om bloemen te vilten met meerdere lagen, meeldraden en een steel. Het vilten van ballen en koorden en een platte lap met daarop zijde of linnen vezels, draden, voorvilt figuren, gaasstof etc. Hier wordt een boekomslag van gemaakt. En in de laatste les ga je werken met een mal voor bijvoorbeeld een tasje. Ik leer je hoe je meerderde lagen wol legt en waar je op moet letten bij het vilten om een mal zodat je holle producten kan maken. 

Prijs 

100 euro voor drie lessen (inclusief alle materialen en wol)

 

 

 

  

Workshop holle vormen: tas, sloffen, hoed, theemuts of een vaas
Op deze dag leer je hoe je holle vormen kunt vilten zoals een tas een paar sloffen een hoed of een vaas. Je leert hoe je een mal berekend en vervolgens kies je wat je wilt gaan maken. Er is alle ruimte voor eigen ontwerpen, kleurgebruik etc. Een leuke en leerzame dag waarbij je naast je eigen ontwerp ook kunt volgen wat de andere doen die misschien iets totaal anders maken. Je gaat met een tas, vaas, sloffen of hoed naar huis! 

 

 


Bloemen vilten

Een gezellige korte workshop van een middag (3 uur) waarin je leert om bloemen te vilten, bloemen uit verschillende lagen, in alle mogelijke kleuren, met zijdevezels voor mooie effecten. De bloemen kunnen als broche gedragen worden, als decoratie neer te leggen op bijvoorbeeld de fruitschaal of je kunt er een bloemen ketting van maken. Het is niet moeilijk, iedereen kan het leren en na deze workshop kun je zelf thuis ook bloemen vilten. 
Dit is ook een leuke activiteit voor grotere groepen op evenementen, feesten etc.  

 

3-Dimensionaal vilten - tweedaagse
In deze tweedaagse ga je aan de slag met allerlei 3D vormen. Je leert mallen te maken voordoor je bijvoorbeeld vleugels rechstreeks mee kan vilten, gebruik te maken van ijzerdraad, plastic, hard voorgevilt vilt, steentjes. Je kunt denken aan dieren of bijzondere voorwerpen maar ook tassen met verrassende elementen erin, aan of op. In deze dagen zul je ontzettend veel leren en volgens thuis alle kanten op kunnen. De curcus is voor gevorderden (of in ieder geval basiskennis van het vilten).  

 

 

 
Wandkleed prikken

Deze dag leer ik je hoe je een persoonlijk wandkleed of schilderij kunt maken. Hierbij gebruiken we geen water of zeep maar een viltnaald. Het is heerlijk en rustgevend en je hebt geen kracht nodig zoals bij het natvilten.